Czechowicki festyn Solidarności

2015-08-25

W sobotę, 15 sierpnia, na terenie Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Czechowicach- Dziedzicach odbył się rodzinny festyn, zorganizowany przez podbeskidzką „Solidarność” z okazji 35. rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych. – Przypominając tamte wydarzenia chcemy spotkać się razem i wspólnie bawić, bo to jest nasze wielkie święto – mówił podczas imprezy przewodniczący podbeskidzkiej „Solidarności” Marek Bogusz.

Choć pogoda próbowała pokrzyżować plany organizatorów i pierwszych uczestników imprezy powitała rzęsistym deszczem, to jednak z bogatego programu festynu skorzystało łącznie kilka tysięcy osób. Przygotowano całe mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. W trakcie trwającej aż do północy imprezy wystąpili między innymi zespół Rebelia, który wykonał covery wielu polskich i zagranicznych przebojów. Na scenie z własnym zespołem pojawił się też uczestnik programu X Factor Thomas Grotto, który zaprezentował własne aranżacje największych, nie tylko włoskich przebojów. Gwiazdą wieczoru była legendarna Formacja Nieżywych Schabuff, działająca z powodzeniem na polskim rynku muzycznym od… 1982 roku! Festyn zakończył się imponującym pokazem laserów i sztucznych ogni. Współorganizatorami festynu, obok podbeskidzkiej „Solidarności”, było miasto Czechowice- Dziedzice oraz Przedsiębiorstwo Górnicze Silesia, główny sponsor tej imprezy. Sponsorami festynu były także PZU oraz BGŻ BNP Paribas. Patronat medialny nad naszym świętem objęło Radio Bielsko.

Zobacz galerię