Msza za Mirka Biernota

2019-07-08

W piątek 12 lipca o godz. 18.00 w kościele pw. Trójcy Przenajświętszej w Bielsku-Białej (ul. Sobieskiego 10 a) odprawiona zostanie Msza św. w pierwszą rocznicę śmierci naszego kolegi Mirosława Biernota, przewodniczącego „Solidarności” spółki Lotos Terminale w Czechowicach-Dziedzicach.

Mirosław Biernot był przewodniczącym Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” czechowickiej spółki Lotos Terminale w trudnych czasach przekształceń spółek Grupy Lotos i związanych z tym zawirowań. Był także członkiem Regionalnej Komisji Rewizyjnej NSZZ „Solidarność” w latach 2006-2018 (w ostatniej kadencji pełnił funkcję wiceprzewodniczącego RKR). W czerwcu 2018 r. został wybrany w skład Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”. Działał także w Krajowej Sekcji Przemysłu Naftowego NSZZ „Solidarność” oraz w Sekretariacie Przemysłu Chemicznego. Zmarł nagle 12 lipca 2018 roku. Miał zaledwie 49 lat. Straciliśmy doskonałego związkowca i wspaniałego kolegę.