Turniej Piłkarski rozstrzygnięty.

2012-09-16

Piłkarski Turniej o Puchar Przewodniczącego NSZZ „Solidarność” przy PG SILESIA rozstrzygnięty.

Od minuty ciszy poświęconej pamięci tragicznie zmarłego w wypadku na kopalni naszego kolegi, 9 września o godz.10.00 rozpoczął się Turniej piłki nożnej o puchar przewodniczącego NSZZ Solidarność” przy PG SILESIA, który rozegrany został na obiektach MOSiR Czechowice-Dziedzice. W turnieju wzięło udział blisko 40 osób, które rozlokowały się w trzech drużynach reprezentując oddziały; „przewozowy”, „przygotówki” i firmę „Adam Kolano”. Nie zabrakło też kibiców, którzy jak tylko mogli dopingowali swoje drużyny. Pomimo dość trudnej nawierzchni boiska obyło się bez kontuzji a cały turniej rozegrany był w duchu sportowej rywalizacji. W finale oddział „przewozowy” pokonał drużynę „Adama Kolony” 8:4 i okazały puchar trafił w ręce kapitana drużyny przewozu. Po turnieju wszyscy zawodnicy udali się na kiełbaskę z grilla, którą popijali napojem Bogów z browarów Tyskich, a przy nim opowieści górnicze nie miały końca…. Wszyscy przyrzekli sobie że wiosną odbędzie się ostry rewanż. Dziękuję wszystkim uczestnikom i organizatorom tego turnieju oraz bez stronniczemu sędziemu za uczestnictwo w tych zawodach. Do zobaczenia wiosną….

Przewodniczący KZ NSZZ „Solidarność” przy PG SILESIA
Dariusz Dudek

Więcej zdjęć można obejrzeć w  galerii.