Zawody wędkarskie 2015

2015-05-19

DSCN2373

16 maja punk­tu­al­nie o godz 8.30 roz­brzmiał sygnał star­towy w zawo­dach węd­kar­skich o Puchar Przewodniczącego Komisja Zakładowej NSZZ Solidarność przy Przedsiębiorstwie Górniczym SILESIA Sp. z o. o.

Po raz kolejny zawody były roz­gry­wane na jed­nym z akwe­nów nale­żą­cych do Górniczego Stowarzyszenia Wędkarskiego Silesia w Czechowicach-Dziedzicach. Ponad czter­dzie­stu uczest­ni­ków łowiło metodą spła­wi­kową, łowiono kar­pie, amury, kara­sie pło­cie, lesz­cze. Zwycięzcą zawo­dów oraz osobą która zło­wiła naj­więk­szą rybę oka­zał się Roman Pająk z wyni­kiem 4,4 kg, dru­gie miej­sce zajął Bogdan Olszowski z wyni­kiem 2,6 kg, trze­cie miej­sce zajął Bronisław Gola z wyni­kiem 1,4kg. Po zakoń­cze­niu zawo­dów, dzie­się­ciu naj­lep­szych zawod­ni­ków ode­brało z rąk Przewodniczącego KZ NSZZ Solidarność przy PG SILESIA Dariusza Dudka oka­załe puchary, medale oraz nagrody. Wszyscy uczest­nicy zostali poczę­sto­wani gorą­cym posił­kiem oraz napo­jami . Wyśmienita pogoda spra­wiła że nikomu nie śpie­szyło się do domu więc dys­ku­sje o węd­kar­stwie trwały do póź­nych godzin popo­łu­dnio­wych. W imie­niu orga­ni­za­to­rów dzię­ku­jemy człon­kom Zarządu GSW Silesia za pomoc w orga­ni­za­cji zawo­dów a zawod­ni­kom za spor­tową rywalizację.

Zobacz gale­rię zdjęć

Wyniki