III Biesiada Piwna

2011-12-17

Ponad 300 osób, przedstawiciele Dyrekcji, Samorządów, struktur związkowych oraz Poseł RP 10 grudnia w OSP Bestwina, uczestniczyło w III Biesiadzie Piwnej organizowanej przez NSZZ „Solidarność” przy PG SILESIA. Dopisała nie tylko frekwencja, ale i wyśmienite humory biesiadników oraz prowadzące Biesiadę Piwną „Śląskie Trio” na czele z Piotrem Szeferem. Na początku spotkania uczestników przywitał Włodarz Biesiady przewodniczący Komisji Zakładowej Dariusz Dudek, który w kilku słowach przypomniał o przypadającej w tym dniu rocznicy przejęcia kopalni przez czeskiego inwestora z EPH. Podziękował załodze za trud przy budowie kopalni oraz życzył udanej zabawy. Po próbie piwa i zaprzysiężeniu Biesiadników oraz testu na inteligencje Policji Piwnej przystąpiono do śpiewu, licznych konkursów oraz do konsumpcji przygotowanych specjałów, w której w roli głównej występowało dorodne golonko. Śpiewom i tańcom nie było końca a cała zabawa skończyła się z bólem serca grubo po północy. Biesiadnicy otrzymali pamiątkowy kufel oraz „coś” do kufla a wychodząc z Biesiady obiecali sobie, że wrócą tu za rok.

Dziękuję wszystkim uczestnikom Biesiady za znakomitą atmosferę, którą stworzyliście i wszystkim tym, którzy przygotowywali nasze spotkanie.

Zdjęcia z imprezy można obejrzeć w galerii.

Przewodniczący NSZZ „Solidarność” przy PG SILESIA
Dariusz Dudek